İlkokulu Yolaltı Askeran İlköğretim
okulunda okuduktan sonra köylerinde ortaokul olmadığı için altıncı sınıfı Kâhta'da yatılı olarak yedinci ve sekizinci sınıfı
Damlacık köyünde Damlacık Ortaokulunda tamamladı.
Lise birinci sınıf ve ikinci sınıfın birinci dönemini Kâhta Anadolu İmam Hatip lisesinde, geriye kalan eğitimini İmam Hatip Lisesinin kapanmasından ötürü Kâhta Lisesinde sürdürdü. 2009 senesinde liseden mezun olan yazar Elazığ'da Fırat Üniversitesi İnsani Ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümünde öğrenimine devam etti. 2011 yılında üniversite öğrenimine başlamadan önce uzmanlık jandarma sınavını kazanarak mülakat hakkı kazanan Hacı Mehmet KARAKAŞ adaylardan istenen belgeler arasında annesinin başörtüsüz fotoğrafı olmadığı için uzman jandarma mülakatına alınmadı.
Fırat Üniversitesinde öğrenciliği sırasında 2013 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünde, 2019-2020 yılında İstanbul
Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümünde süreli eğitim aldı. Hakkı saklı kalmak üzere eğitimini dondurmuştur.
Yazarlık hayatına henüz çocuk yaşlarda atılan Hacı Mehmet KARAKAŞ, 6. Sınıftayken şiir ve hikayeler yazmaya başladı.
" Altıncı sınıfı Yatılı okuduğum zaman geceleri bütün öğrenciler uyuduğu zaman
ben camın kenarına geçer şehrin ışıklarına bakarak dalıp giderdim. Geceleri
şehrin ışıklarına bakarak şiirler ve hikâyeler yazardım. Böylece yazarlık
hayatına başlamış oldum."
İlk kitabı 2017 yılında Cinius yayınlarından ‘‘ Nazlıcan’’ adlı şiir kitabıdır. İkinci kitabı 2019 yılında ‘‘Umutsuz Aşklar Diyarı’’ adlı romanı, üçüncü kitabı ise 2021 yılında Gece Kitaplığında yayınlanan ‘‘Vera’’ isimli şiir kitabı oldu.
Yerel gazetelerde köşe yazarı da olan yazar, önce ‘‘Sarıyerim’’ gazetesinde köşe yazarlığında bulundu. Simdi ise ‘’İvedi Haber’’ ve Karadeniz ekspres gazetelerinde köşe yazarlığını sürdürmektedir.
Yazarlık yaşam tarzını benimsemesindeki en büyük etkenin kendini anlamak ve toplumu anlatmak ideali olduğunu belirten Hacı Mehmet KARAKAŞ, gelecek nesillere bir şeyler anlatabilmiş olmak ve onlara güzel bir miras bırakmaktan başka bir gayesi olmadığını ifade etmiştir.
Kitaplarının belli bir yaş grubuna ait olmadığını düşünen yazar, sadece belli bir yaş grubuna değil herkese hitap edebilmek, toplumun her kesimi tarafından anlaşılmak isteği ile Türkiye'ye değil dünyaya açılan evrensel yazarların edebiyat listesinde yer almak için daimi çaba ve çalışma içindedir.
"Okurlarıma şunu söylemek istiyorum: okuyun fırsat buldukça okuyun. Çünkü okumak kadar güzel bir şey yoktur. Okuduğunuz zaman göreceksiniz ki kitaplar hem sizin sırdaşınız hem de en yakın arkadaşınız olacaktır. Bence bu dünyada her şeyi paylaşabilirsiniz ama kitaplar paylaşılmayacak kadar değerlidir. Herkesin kendine ait bir kütüphanesi olmalıdır."
VERA Söyle Vera! Hangi ölüm bizi korkutabilir? Barışı olmayan Hangi savaş bizi yıldırabilir? Şu kahpe dünyanın Hangi umutsuzluğu Bizi darağacına götürebilir. Hangi şehir bize iyi gelir? Hangi sokağın kuru kalabalığı Sesimizi yansıtır. Söyle Vera! Çayı demlenmiş Sigarası yakılmış Umutların yıkılıp Yığın haline gelmiş Hangi manzara Beni sana Seni bana anlatır. Söyle Vera! Sessizlik içinde Suskunluğunu bozarak Yaşadıklarımızı ve yaşamadıklarımızı Yarım bırakılmış hikâyelerimizi söyle. Söyle Vera! Hikâyemizin son şarkısını Notalarıyla birlikte Kulağıma fısıldayarak söyle. Şarkının son dizesini Ölüme giderken Gözlerime gülümseyerek Kulağımın dibinde söyle Söyle Vera! Senle birlikte Yaşamanın olduğu gibi Ölümün güzel yanlarını da söyle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder